New Exhibition : Open your eyes for human trafficking

Open Je Ogen::

Middels 30 aansprekende portretten in woord en beeld willen we de diversiteit en de omvang van mensenhandel bij het grote publiek onder de aandacht brengen. De 30 portretten zijn vormgegeven in een fotokrant en een reizende buitententoonstelling.

Meer informatie over in welke steden en wanneer de tentoonstelling daar zal zijn, klik HIER

 

30 Indringende portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel.

Dertig paar ogen! Dertig paar indringende ogen waarin u de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld ziet. Een wereld die niet te bevatten is, een wereld die onvoorstelbaar leed veroorzaakt, een wereld waarin vaak extreem geweld plaatsvindt. Een wereld van misleiding en uitbuiting, een wereld waarin misbruik wordt gemaakt van mensen in een kwetsbare positie, waarin mensen worden gedwongen tot handelingen die zij niet willen. Ja, het komt ook in Nederland voor.

Dertig verhalen! Dertig zeer schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen, van echte slachtoffers, slachtoffers anno 2016. Velen van hen zitten nog in de beschermde opvang.  Zij willen dat jij het weet! Dat je weet dat mensenhandel in Nederland voorkomt en dat je weet wat voor leed dit veroorzaakt.

Wat zou het met jou doen als je gedwongen wordt om in de prostitutie te werken, meerdere keren per dag verkracht wordt en zwanger wordt van een klant?

Wat zou het met jou doen als je zeven dagen per week twintig uur achter elkaar moet werken in de hitte van de keuken van een restaurant, zonder salaris en zonder huis of slaapplaats?

Wat zou het met jou doen als je als lesbische vrouw je eigen land moet ontvluchten en denkt dat je in Nederland veilig bent, maar vervolgens jarenlang zwaar wordt toegetakeld en wordt gedwongen seks te hebben met mannen?

Wat zou het met jou doen als je familie je niet meer terug wil, omdat ze denken dat je een crimineel bent, terwijl je onder bedreiging met de dood drugs moest verhandelen?

En niet te vergeten de kinderen van de slachtoffers. Wat zou het met jou doen als je als kind ’s alleen thuis bent, ’s nachts, in het donker, omdat je moeder elke nacht moet werken en als ze thuis komt onder de blauwe plekken zit?

Dit zijn echte verhalen, dit gebeurt in Nederland. Het gebeurt onder je ogen, zonder dat je het ziet.

Alle dertig, stuk voor stuk krachtige, moedige mensen die hun verhaal aan jou vertellen.  Zij  kwamen terecht in de valkuil van mensenhandel. Mensen zoals jij en ik, vrouwen, mannen, jongens, meisjes die een hele andere verwachting van hun toekomst hadden, mensen met dromen. Zij hebben de moed om hun verhaal te vertellen. Opdat jij het weet!

Initiatiefnemer en fondsenwerving  CoMensha

Concept en uitvoering  stichting Open Mind

Fotografie  Ernst Coppejans

Design  Bureau Kellerman

Drukwerk  Rodi druk

Tentoonstelling Imagebuilding

NEW Exhibition “Dutch Identity – Dutch portrait photography now” at museum De Fundatie in Zwolle

Finally i can share this. Very proud to be a part of this amazing exhibition ( januari 16th – april 17th 2016 ) with 25 fantastic colleagues such as Daniele van Ark, Blommers&Schumm, Koos Breukel, Joost van den Broek, Ernst Coppejans, Anton Corbijn, Linelle Deunk , Desiree Dolron, Rineke Dijkstra, Charlotte Dumas, Lucia Ganieva, Ringel Goslinga, Pieter Henket, Carli Hermès, Cuny Janssen, Danielle Kwaaitaal, Annaleen Louwes, Hellen van Meene, Vincent Mentzel, Erwin Olaf, Carla van de Puttelaar, Viviane Sassen, Martine Stig, Marie-Cécile Thijs en Marcel van de Vlugt.

Much more information HERE ( In Dutch, English version coming soon )

 

nomination SO2015 awards

YAYYY !

After winning gold at the SO2014 Awards last year ( more info about that HERE ) i was nominated again this year for the SO2015 ( Selection of Dutch Photography ) Awards.

A selection of 10 images from my latest project in Bangladesh “Madarbunia-Bangladesh” , in cooperation with Marie-Stella-Maris and GUP Magazine,  was nominated. Very happy !

The series has been exhibited at The Ravestijn Gallery in Amsterdam and at Fotofestival Naarden.

“SO 2015 is de fotografie-wedstrijd die gaat over de creatieve identiteit van de professionele fotograaf.

De wereld van de fotografie is dynamisch. SO gelooft dat je je als fotograaf kunt onderscheiden in persoonlijke visie en stijl. Wij dagen je uit om in een selectie van 5 tot 12 foto’s van het afgelopen jaar een beeld te geven van wie jij bent en waar je op dit moment voor staat.

De wedstrijd heeft geen categorieën en er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen in opdracht vervaardigde foto’ en vrij werk. Je inzending kan een mix zijn van vrij werk en commerciële opdrachten, series en losse foto’s. Je bepaalt zelf hoe je je presenteert, waar het om gaat is dat de inzending van een eigentijdse beeldopvatting getuigt en jouw ‘signatuur’ laat zien.

SO onderscheidt zich duidelijk van andere fotografieprijzen, het biedt een mooi podium om je portfolio”